Over de Ambelt Academie

Bij de Ambelt Academie gaan Leren & Praktijk hand in hand.
Onze studiebijeenkomsten, cursussen en trainingen, worden gegeven door professionals die zowel theoretisch zijn geschoold als ruime ervaring hebben in het werken met leerlingen met kinderpsychiatrische- en gedragsproblemen. Zij staan voor een groot deel van de week met de voeten in de klei en weten als geen ander hoe de dagelijkse praktijk eruit ziet. Zij weten ook dat u geen behoefte heeft aan uitgebreide theoretische beschouwingen, maar dat u vooral geïnteresseerd bent in handreikingen om uw werk voor de leerling en de groep te kunnen verbeteren.

Steeds meer leerlingen die vroeger naar het speciaal onderwijs gingen, blijven nu in het regulier onderwijs. Dat is een goede zaak. De school is er voor alle leerlingen: alleen ‘speciaal’ als het echt niet anders kan. Soms is het echter ook een lastige zaak. U heeft als onderwijsprofessional de juiste attitude, voldoende kennis en ruime vaardigheden nodig om de cluster-4 doelgroep goed onderwijs te kunnen geven. Onderwijs dat veilig en voorspelbaar is voor de zorgleerling, maar óók voor de andere leerlingen.

Wij organiseren studiebijeenkomsten van een dagdeel, studiedagen en trainingen en cursussen van twee tot vijf bijeenkomsten. Ze zijn allemaal praktijkgericht en worden gegeven door ervaringsdeskundigen. Onze lesmaterialen zijn speciaal ontwikkeld, up to date en getoetst, zodat u kwaliteit mag verwachten.

Individuele deelnemers kunnen zich inschrijven op ons aanbod in Zwolle.
Voor teamscholing komen wij graag naar uw school en bieden wij scholing op maat, ook als het gaat om studiedagen voor samenwerkingsverbanden en besturen.

De Ambelt Academie heeft een goed ingerichte leslocatie en hoeft geen winst te maken, waardoor we ons aanbod tegen een scherpe prijs kunnen realiseren. 

Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Met vriendelijke groet,

Bert Reuvecamp 
Stafmanager Ambelt Academie